dijous, 3 de gener del 2008

Roma

Normalment, a menys que les distàncies siguin molt llargues, es navega de nit i durant el dia es pot aprofitar per visitar les meravelloses ciutats on atraquem. Amb una puntualitat britànica arribem a les 8 del matí al port de Civitavecchia, proper a Roma, allí es podien fer tres coses, quedar-se a gaudir del vaixell, comprar una de les vàries excursions que la companyia posa a disposició dels passatgers, o fer la visita pel propi peu, això si, a l'hora d'embarcar s'ha de ser al vaixell, o aquest marxa sense esperar-se. Aprofitant que pocs mesos abans la Lídia hi havia anat amb una amiga, vam agafar el tren que surt de prop del port i vam anar cap a Roma; de fet és com el metro però exterior, uns 35 minuts i ens va deixar al costat de la plaça de Sant Pere. baixem del tren i, ..., plou, punyeta, amb la de coses per visitar i plou, per sort no massa, porten petits impermeables i comprem paraigües econòmics i cap a fer cua per entrar a la basílica.
Un cop vista la casa del Papa, i en vistes que no para de ploure, busquem una furgo-taxi i en Jordi que és un crack, pacta el preu amb un xofer que a més ens fa de guia turístic, Coliseu, Piazza Navona, Fontana de Trevi, ... tots els indrets importants amb les parades obligades i sempre ens apropava fins escassos metres dels llocs indicats. Ens va portar també a passejar per davant de l'ambaixada dels EEUU (enorme) i els concessionaris de Lamborghini i Ferrari (snif, snif). El taxista - guia ens parlava en italià, però com sempre he dit, els que tenim la sort de parlar llengües llatines, amb una mica d'atenció i amb predisposició per part de l'interlocutor, s'entén perfectament, a l'hora acordada ens va tornar a deixar a l'estació de tren i a tornar cap al vaixell, passar el dispositiu de seguretat, i cap a les habitacions per descansar una mica i preparar-nos per anar a sopar i visitar els moltíssims espectacles i actuacions que es realitzen a bord.
Aquí tenim Roma i el Vaticà en un trist i plujós dia.

2 comentaris:

Tecnologia Jordi ha dit...

llàstima de pluja!!!

codex ha dit...

Us ha quedat un blog molt xulo del creuer!!! N'hi ha que viuen molt bé!!
Ara, hi ha una cosa imperdonable... a la fontana de trevi s'hi ha de llençar una moneda més potent, tot sigui per tornar a Roma... Quim, la que tens a la mà no sé si arriba als 5 céntims!!! Catalans si, però tant?!?!?!
Jejejeje